Waarom je woning in de lente verkopen een goed idee is

Vaak krijgen we de vraag: Wanneer kan je best je woning verkopen. Het antwoord: De lente is zeker een top periode! We leggen je uit waarom.

1. Kopers hebben tijd

In het voorjaar kent België veel vrije dagen en kan er al eens gemakkelijk de brug gemaakt worden om rustig de tijd te nemen voor een grondige huizenjacht. Als je als potentiële koper je droomwoning vindt en je bod aanvaard wordt, kan je typisch verhuizen in de zomervakantie. Nog zo’n periode waarin je gemakkelijker tijd kan vrijmaken én verhuizen is minder schadelijk voor je meubels wanneer het niet regent. Daarom verkiezen veel potentiële kopers de lente als ideale periode om een verkoopovereenkomst te tekenen.

Positief voor jou als verkoper: In de lente zijn er meer kopers op de markt, waardoor er meer concurrentie is tussen de kopers.

2. Groen, zon én licht

Het goede weer en de langere dagen, maken van de lente een goede periode om je woning van zijn beste kant te tonen. De natuur staat in volle bloei en geeft de best mogelijk indruk van hoe wonen in jouw woning eruit zou kunnen zien. De dagen zijn langer en dat betekent dat ook s’avonds jouw woning langer een natuurlijke lichtinval heeft. Bovendien doet de zon ook nog eens wonderen op ons humeur! Allemaal factoren voor een vlotte en sterke verkoop.

Tip: Zet een boeketje op je (salon)tafel. Zo breng je de lente ook nog eens binnen in huis!

3. Lenteschoonmaak

De lente is ook nog eens hét ideale moment voor een opknapbeurt. Maak van het goede weer gebruik om je woning nog eens goed op te ruimen en tot in de puntjes schoon te maken. Niets is zo aantrekkelijk als een proper huis. Dat staat niet alleen mooier op foto, kopers zullen sneller geneigd zijn om een degelijk bod te doen.

Weet je niet goed hoe en waar te beginnen aan een verkoop of zou je tijdens het verkoopproces toch graag je vragen kunnen stellen aan mensen die daar dag in en uit met bezig zijn? IMMO IQ staat voor u klaar. Wij zijn geen makelaar, maar vastgoedprofessional en helpen eigenaars die graag zelf hun woning willen verkopen met professionele begeleiding op maat van onze klant. Laat u niet afschrikken om uw verkoop zelf te doen, wij staan voor al uw vragen/problemen klaar!

NEEM DIRECT CONTACT MET ONS OP